Batterij

Bescherm uw batterij

  • Vermijd het inschakelen van onnodige elementen die elektriciteit verbruiken wanneer de motor niet in bedrijf is.
  • Zorg ervoor dat het batterijoppervlak altijd schoon en droog is. Met regelmatig gebruik en het volgen van de onderhoudsrichtlijnen kan de batterij maximaal vier of vijf jaar duren.
  • Een jaarlijkse controle van de batterij en het oplaadsysteem helpen u om een ​​storing te voorkomen. Vooral aan het begin van de winter controleert u de batterij op uw vertrouwde Lancia Assistnentiekantoor. U kunt ook kiezen de batterij als een preventieve maatregel te vervangen om het ongemak van een storing te voorkomen.

Waarom verslijt de batterij?

De batterij ondergaat een natuurlijke afbraak met het verstrijken van de tijd en volgens het gebruiksniveau. Bovendien kunnen fouten in het elektrische circuit of extreme temperaturen voortijdige achteruitgang veroorzaken


LAGE BATTERIJ

Het gebruik van elementen die elektriciteit absorberen met uitgeschakelde motor  (koplampen, radio, airconditioning, enz.) kan de batterij ontladen.

DEFECTE DYNAMO

Een alternator die niet voldoende energie produceert, laadt de batterij niet correct op. Integendeel, een alternator die te veel energie produceert, overbelast de batterij en deze verslijt voortijdig. Ten slotte kunnen defecte verbindingen dispersietromen veroorzaken die de ontlading van de batterij bespoedigen.

EXTREME TEMPERATUREN

Extreme temperaturen beschadigen batterijbrandstofcellen, waardoor de geleidbaarheid van de elektrolyt (mengsel van water en zuur) wordt verminderd. De batterij wordt vervolgens beïnvloed en verslechtert.