Banden

Alarmsignalen die niet moeten worden onderschat

Het periodiek controleren van uw bandenspanning is essentieel voor uw veiligheid. Houd de stabiliteit in de bocht en op de natte oppervlakken (tijdens het remmen) door de weerstand tegen rollen te optimaliseren en overmatig brandstofverbruik te voorkomen.

Hoe leest men de identiteitskaart van een band

Zorg ervoor dat uw banden in overeenstemming zijn met de richtlijn voor uw Lancia. Een reeks getallen en letters verschijnt aan de zijkant van de band, bijvoorbeeld 215 65 R 16 95H. Dit is de markering, waarmee u kunt verifiëren of deze band voldoet aan de maatregelen die worden aangegeven in het verkeersregistratieboekje: 215 geeft de breedte aan in mm, 65 de hoogte/breedte -verhouding, R de radiale structuur van het karkas, 16 de diameter van de velg in inch, 95 de laadindex, H de snelheidsindex. Een andere code verwijst naar de week en het productiejaar.

Wist u dat …

De meting van de banden essentieel is. Banden monteren  met andere maten dan die aangegeven in het boekje is illegaal. Bovendien is het verboden om banden te kiezen met een snelheidsindex lager dan die aangegeven in het boekje; Het is echter mogelijk om banden op te zetten met een hogere index. Neem contact op met uw Lancia -dealer: onze specialisten zullen u vertellen wat de juiste band voor uw auto is.