Lancia.it

BLUE&ME

  • BLUE&ME
  • BLUE&ME Nav
  • HANDSFREE KIT
  • MUZIEK
  • UPDATE

BLUE&ME

Dit connectiviteitssysteem is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Lancia Auto en Microsoft. Het is gebaseerd op het Windows Mobile for Automotive-platform en biedt Bluetooth®-oplossingen, USB en een handsfreekit met spraakherkenning.

U kunt superveilig bellen doordat u uw handen niet van het stuur hoeft te halen en dankzij uw favoriete muziek, die u overal mee naartoe kunt nemen, kunt u zich perfect ontspannen.

Blue&Me™ biedt tal van functies, afhankelijk van de compatibiliteit van uw GSM.

Beschikbaar op Ypsilon.

BLUE&ME NAV

Alleen beschikbaar op Delta Blue&Me™

Nav is een eenvoudig en veilig systeem dat uw rijervaring aangenamer en completer maakt. Zowel voor, tijdens als na de reis staan uw veiligheid, comfort en portemonnee centraal en geeft het u al wat u nodig hebt.

Met Blue&Me™ Nav kunt u immers superveilig bellen zonder dat u uw handen van het stuur hoeft te halen en dankzij uw favoriete muziek, die u overal mee naartoe kunt nemen, kunt u zich perfect ontspannen.

U kunt het navigatiesysteem activeren door middel van spraakcommando's en de kaart van het land is opgeslagen op de USB-stick die u in de USB-poort moet steken. Deze USB-stick wordt bij de wagen geleverd.

U kunt dan de bestemming selecteren door met de toetsen aan het stuur de eerste letters van het adres in te voeren, waarna het adres kan aangevuld worden door middel van spraakcommando's. Trajectinformatie wordt in de vorm van pictogrammen weergegeven op het dashboard, waarop ook details van oproepen en trackgegevens worden weergegeven.

De aanwijzingen van het navigatiesysteem komen uit de luidsprekers van de wagen.

En terwijl u gebruik maakt van het navigatiesysteem, kunt u superveilig bellen en de muziek beluisteren die op uw USB-stick of MP3-speler is opgeslagen. Doordat uw wagen via satelliet gelokaliseerd wordt, kunt u onmiddellijk gelokaliseerd worden in geval van nood, de navigatiefuncties gebruiken en toegang krijgen tot de diensten die op de best mogelijke manier aangeboden worden.

HANDSFREE KIT

Het handenvrije Blue&Me™-systeem is uitgerust met de exclusieve universele spraakherkenningstechnologie: u hoeft uw stem niet te registreren, het systeem herkent elke stem.

Zodra uw Bluetooth®-gsm geregistreerd is (een eenmalige handeling) en het telefoonboek gedownload, kunt u, afhankelijk van de compatibiliteit van uw GSM, de telefoon eenvoudigweg opnemen met uw stem. Zo hoeft u uw handen niet van het stuur te halen en verliest u ook de weg geen seconde uit het oog.

U kunt tot 5 gsm's registreren. Als er meerdere gsm's op hetzelfde moment in de wagen zijn, dan zal Blue&Me™ verbinding maken met het laatst gebruikte toestel.

Wanneer u iemand wilt opbellen, dan kunt u ofwel de cijfers van zijn telefoonnummer één voor één uitspreken, ofwel zijn naam. Indien u voor de laatste optie kiest, dan moet deze persoon wel in het telefoonboek van uw GSM opgeslagen zijn.

Bovendien kunt u ook nog altijd de knoppen aan het stuur gebruiken om op het scherm van het dashboard door het telefoonboek te navigeren.

Als u een compatibele GSM hebt en een sms'je ontvangt, dan kan het systeem dit luidop voorlezen! Praktisch en veilig, toch?

MUZIEK

Met Blue&Me™ geniet u ook in uw wagen van uw favoriete muziek in digitaal MP3/WMA/WAV-formaat. Het enige wat u moet doen is een digitaal medium op de USB-poort aansluiten. Of het nu gaat om een USB-stick, een MP3-speler, een smartphone of een iPod: het apparaat moet gewoon over een USB-aansluiting beschikken.

Met de spraakcommando's of de knoppen aan het stuur kunt u een muziektrack selecteren uit de mappen en bestanden die op het scherm op het dashboard of op de radio worden weergegeven: de geselecteerde track wordt onmiddellijk afgespeeld.

Om de verbinding van uw iPod met het Blue&Me™-systeem te optimaliseren, volstaat het doorgaans om enkele kleine handelingen uit te voeren op uw iPod: Configureer de iPod zodat dat u hem kunt gebruiken als externe schijf. Neem daarvoor de gebruiksaanwijzing door voor de verschillende versies van iPod. Sla uw muziekbestanden op als onbeschermde MP3-formaten (Blue&Me™ kan geen AAC-bestanden lezen).

Deze handelingen schaden (de kwaliteit van) de muziekbestanden op uw iPod niet.

Lancia Automobiles - FCA BELGIUM n.v.