Lancia.it

Verleidelijk.
HIJ BELICHAAMT
ALLE SCHOONHEID VAN EEN
MILIEUVRIENDELIJKE
KEUZE.

DE VOORDELEN VAN CNG

WAT IS AARDGAS VOOR VOERTUIGEN (CNG)?

CNG staat voor ‘samengeperst natuurlijk gas’. Het is dan ook de samengeperste variant van het aardgas dat we kennen voor huishoudelijk gebruik. Aardgas voor voertuigen wordt geproduceerd door aardgas te comprimeren tot een druk van 250 bij 300 bar. Dat gecomprimeerde gas is niet alleen veel goedkoper, het is ook schoner en minder belastend voor het milieu.

AARDGAS VOOR VOERTUIGEN, SLIM VOOR UW PORTEMONNEE

Aardgas voor voertuigen is bovendien overtuigend goedkoper dan de traditionele brandstoffen:

  • Aardgas voor voertuigen is aanzienlijk goedkoper dan traditionele brandstoffen zoals benzine en diesel. Aan de pomp betaalt u voor en kg aardgas al snel 30 tot 40 % minder dan voor een liter diesel. Een kilogram hoogcalorisch aardgas heeft bovendien de energiewaarde van 1,3 liter diesel.
  • Door zijn schone verbranding laat aardgas niet alleen in de buitenlucht, maar ook in de motor minder schadelijke stoffen achter. Minder afzet van schadelijke stoffen in de motor betekent minder onderhoudskosten. Een aardgasmotor gaat ook duidelijk langer mee dan een diesel- of benzinemotor.

AARDGAS VOOR VOERTUIGEN, SLIM VOOR HET MILIEU

95% minder uitstoot van fijn stof. Kiezen voor rijden op aardgas is kiezen voor de toekomst, want aardgas is vandaag de milieuvriendelijkste fossiele brandstof.

  • De uitstoot van koolmonoxide en stikstofoxide wordt met meer dan 50 % verminderd
  • Rijden op aardgas vermindert de CO2-uitstoot in de hele keten, van productie tot de uitlaat, met 12 % t.o.v. diesel en 27 % t.o.v. benzine
  • Geen roet, geen uitstoot van kankerverwekkende stoffen, geen uitstoot van benzeen
  • Geluidsreductie tot 75 %, geen geurhinder, geen grond- of watervervuiling

FOLDER EN PRIJSLIJST DOWNLOADEN >>

Lancia Automobiles - FCA BELGIUM n.v.